Pratite nas na Facebooku


Pratite nas na Twitteru

Živa coprnija - Živa štrigarija

Interreg SI-HR
Živa coprnija - Živa štrigarija

Aktivno očuvanje tradicije bajoslovlja Pohorja i Istre
01.08.2017. - 30.11.2019.

Glavni cilj projekta je osigurati aktivno očuvanje bajoslovne tradicije Pohorja i Istre u svrhu povećanja prepoznatljivosti zapostavljenih dijelova područja te stvaranja prilike za razvoj. To ćemo postići oblikovanjem inovativnog integriranog prekograničnog kulturno-turističkog proizvoda Živa štrigarija– Bajke Pohorja i Istre koji će nuditi inovativne načine doživljavanja područja prirodne i kulturne baštine preko priča koje će posjetitelji otkrivati na vođenim rutama, samostalnom istraživanju preko digitalnih sadržaja u okviru festivala Štrigarija uživo! te pomoću drugih privlačnih metoda.

Za očuvanje nematerijalne baštine ključni su ljudi koji ju njeguju, čuvaju i prenose na nova pokoljenja.Turistički proizvod će stoga nastati kroz suradnju svih dionika područja koji će biti povezani u platformu Živa štrigarija koja će nakon završetka projekta također brinuti za njegovo aktivno očuvanje.
Živa štrigarija će povezivati ponuđače i destinacije područja i obogatiti ponudu šireg područja. U zaleđe Pohorja i Istre privući će nove posjetitelje i tako stvoriti stimulativnu sredinu za razvoj te stvaranje novih radnih mjesta za lokalno stanovništvo prekograničnog područja.

Partneri projekta:
Razvojno Informacijski Centar Slovenska Bistrica (vodeći partner)
Slovenska Akademija Znanosti i Umjetnosti
Etnografski muzej Istre/Museo etnografico dell'Istria
Općina Pićan
Udruga Val Kulture
Beletrina – zavod za izdavaštvo

Poveznice
Facebook stranica projekta
Web stranica projekta