Događaji

Ljeto u Muzeju! - drugi dio programa
Drugi dio programa Ljeto u Muzeju!

Ljeto u Muzeju! - drugi dio programa


Četvrtak, 8. srpnja (od 10 do 13 sati)

Ovaj dan odlučili smo posvetiti starim zanatima. Kovača i bačvara Ššiškači će upoznati gledajući kratke dokumentarne filmove i kroz predmete izložene u postavu muzeja. Što je kažun i čemu služi naučiti će na kratkom interaktivnom izlaganju. Na radionici Moj kažun upoznati će se s tehnikom suhozida te izraditi originalni ukras. Osim kažuna izrađivati će se i mići kosirići od kartona. Kao i svakog dana nakon odmora slijedi igra i zabava. Posebnost ovog dana je gost iznenađenja koji će djecu učiti kako se pljočka, a imati će i prilike vidjeti i probati kako se guralo kolo po Pazinu.

Petak, 9. srpnja (od 10 do 13 sati)

Zadnji dan Ššiškaonice rezerviran je za igračke djetinjstva. Uz kratko izlaganje o starim igrama i igračkama polaznici će moći vidjeti dio starih igračaka iz fundusa muzeja. U radionici Moja stara nova lutka raditi će se lutkice iz krpa kakvima su se igrale naše bake. Nakon toga zajednički ćemo osmisliti igrokaz s izrađenim lutkicama. Današnja igraonica predviđa tri različite igre u kojima sudjeluju svi Ššiškači kako bi se još bolje povezali i učvrstili prijateljstva.

Kako možete postati Ššiškač i što vam je potrebno?
Jednostavno! Roditelji, ili netko tko o vama brine, upiše vas na Ššiškaonicu.
Prijave na tel.: 052 622 220 ili na mail mirjana@emi.hr
Cijena 100 kn po djetetu za sva četiri dana. (Uključuje ulaz u muzej, radni materijal za radionice, vodstvo kroz muzej)
Napomena: Upisani Ššiškaći trebali bi biti ispred Kaštela 5 min prije početka programa, sa sobom donijeti marendicu, zaštitnu maskicu za lice i puno dobrog raspoloženja.

Ljetne radionice u Pićnu 2021

Ljetne radionice u Pićnu održavaju se u partnerstvu s Općinom Pićan, u Centru za nematerijalnu kulturu Istre Etnografskog muzeja Istre i na različitim lokalitetima starog grada Pićna. Maksimalan je broj polaznika osam. U srpnju ih vodi Nuša Hauser, viša kustosica dokumentaristica, dok je u kolovozu za provedbu zadužena dr.sc. Lidija Nikočević, viša kustosica.
Ovo su njihovi kontakti za prijavu i informacije: 091 938 9676 (Hauser), 091 542 8618 (Nikočević)
Napomena: marendu osigurava Općina Pićan:)